x

Functie uitgelicht: verpleegkundig hemovigilantie medewerker

Weet jij wat hemovigilantie inhoudt? De werkgroep hemovigilantie houdt zich bezig met de doelmatigheid, effectiviteit en veiligheid bij het toedienen van bloedproducten en bestaat uit een klinisch chemicus, internist-hematoloog, analist en verpleegkundige. “We hebben er bewust voor gekozen om een analist en verpleegkundige toe te voegen aan ons team. Hierdoor staat de werkgroep dicht bij de praktijk en kunnen zaken van alle kanten uitgelicht worden. Een unieke samenwerking”, aldus huidig verpleegkundig hemovigilantie medewerker Ingela Withaar de Jong.

“Je houdt je onder andere bezig met het onderwijzen van verpleegkundigen, de OK en het laboratorium, het schrijven of redigeren van protocollen en VIM-meldingen. Je overlegt regelmatig met de werkgroep en loopt transfusiebegeleidingsformulieren door. Het is een zelfstandige functie waarbij je zelf invulling mag geven aan jouw takenpakket, dat maakt het leuk en uitdagend. Je hebt een signalerende functie en er is altijd wel iets in de praktijk om te verbeteren en implementeren.”

Ben jij of ken jij iemand die op zoek is naar een nieuwe uitdagende rol voor 8 uur per week, naast het werken op een verpleegafdeling? Bekijk dan eens onze vacature voor verpleegkundig hemovigilantie medewerker!


Like | 1

Collega’s

Goed idee – FIER studentenpool

Collega’s

Personeelsfeest All Stars

Video