x

Marlies neemt afscheid van het GHZ 

Marlies Telgenkamp vertrekt als lid van de Raad van Bestuur van ons ziekenhuis en wordt  bestuursvoorzitter van de SBOH. “Ik heb hier met heel veel plezier gewerkt, er liggen mooie uitdagingen, er is veel bereikt en toch is het tijd voor iets anders.” In deze Scoop blikt ze terug op ruim vijf jaar GHZ.

“Voor mij is het GHZ uniek, er heerst in ons ziekenhuis een houding van ‘we gaan het doen’. Dit is natuurlijk gebleken in de coronajaren maar ook in alle vernieuwingen die we vormgeven, zie ik dit terug. Wat ik daarbij bijzonder vind, is dat deze ondernemerszin gecombineerd wordt met oog hebben voor de ander. Als ik dit ga doen, wat betekent dat voor een ander? Dat is mooi om te zien maar het maakt het GHZ ook tot een fijne werkplek.”

“Door ons strategisch plan hebben we samenhang gebracht in onze plannen, geen honderd verschillende projecten maar een voor iedereen duidelijke koers en focus. En daarbij schuwen we het niet om verantwoorde risico’s te nemen om vooruit te komen. Ik denk dan bijvoorbeeld aan de livegang van het nieuwe EPD vlak na – wat achteraf bleek – de eerste coronagolf. Dat heeft moed gevraagd van alle collega’s. Een andere mooie verandering is de doorontwikkeling van het VSB, in een nieuwe samenstelling hebben deze verpleegkundigen de handschoen opgepakt en het verpleegkundig leiderschap op vele fronten vormgegeven. Zo kan ik nog vele andere voorbeelden geven van de afgelopen jaren waarin we vanuit een stevige basis flinke stappen konden en kunnen zetten, samen met onze netwerkpartners: Samen betrokken vooruit!”

“Het werkgeversmotto van het GHZ – ‘Als t klopt’ – is voor mij nog steeds van toepassing. Ik heb het in ieder geval zo in alle lagen van onze organisatie ervaren. En nu is het voor mij toch tijd voor een nieuwe stap, een weloverwogen keuze maar het daarmee samenhangende vertrek uit het GHZ betekent ook een geweldige organisatie achterlaten.  Ik ga het hier missen en dan bedoel ik vooral de mensen, de samenwerking en fijne sfeer. Als ik jullie nog één advies voor de toekomst mag meegeven; blijf de successen vieren met elkaar en draag dit ook uit in de buitenwereld! Er is hier in Gouda zoveel moois om trots op te zijn en te delen!”

Op donderdag 6 juli is de afscheidsborrel van Marlies in het Green Restaurant, alle collega’s zijn hiervoor van harte uitgenodigd. 


Like | 8

GHZ uitgelicht

Het nut van kennis delen

GHZ uitgelicht

Groene Doener

Video