x

Afval scheiden op de werkvloer

“Moet dit in het groene, grijze of oranje deel van de bak?” Dat is een veelgestelde vraag bij Radiologie en Dialyse. Zij hebben recyclebakken met aparte plekken voor GFT, PD (plastic) en restafval gekregen en doen mee aan de pilot afvalscheiding.

De nieuwe afvalbakken zijn voorzien van een afvalwijzer. Het is namelijk best lastig om te bepalen welk product in welke afvalstroom gaat. “De GFT-bak in de afdelingskeuken wordt nog te veel gebruikt voor restafval. Misschien dat deze toch niet op een handige plek staat”, evalueert Jennifer Koolwijk. “Komende weken testen we bij verschillende bakken manieren van sorteren, uiterlijk of schoonmaakmogelijkheden. We krijgen al veel plastic gescheiden van restafval, zodat het gerecycled kan worden. Dat voelt goed.”

De collega’s van Dialyse willen graag bijdragen aan het verkleinen van onze afvalberg. “Vanuit de GreenDeal moet het GHZ 25% restafval minder produceren in 2026 dan in 2018. Door te scheiden verminderen we restafval én besparen we op grondstoffen, energie en geld. Daar gaan we voor!”, sluit Jennifer af.

Like | 13

GHZ uitgelicht

Nurses Know Better start bij de CCU

GHZ uitgelicht

Visite interne Geneeskunde

Video