x

Een jaar Cardiolounge

Vorig jaar februari opende de Cardiolounge haar deuren op de afdeling Cardiologie. Patiënten die een geplande dagopname op de CCU of Cardiologie hebben worden opgenomen in de lounge. Ze hoeven niet in een bed, de uitstraling van de ruimte is minder klinisch en er is een warm ontvangst.

“De eerste periode was best pittig, maar we zijn begonnen met extra bezetting om te kijken wat het beste werkte. Intussen hebben we een audit gehad waaruit kwam dat we op de goede weg zijn!”, vertellen Paula de Vries en Esther van Driel, vaste medewerkers van de lounge.

De verschillende afdelingen, CCU, poli en HCK, werken nauwer samen en dit levert een fijne en efficiënte samenwerking op. “We zien dat patiënten tevreden zijn, weten waar ze aan toe zijn en met de juiste nazorg naar huis gaan. Ze vinden de gezellige sfeer op de Cardiolounge fijn.” Nu de lounge draait kijkt men ook vooruit. In de toekomst zouden we graag meer een loungegevoel willen creëren met stoelen ter vervanging van de bedden die we nu gebruiken en wat meer faciliteiten. Hopelijk kunnen we dat realiseren in de nieuwbouw.

Like | 14

GHZ uitgelicht

Beslist Verdiend taart

GHZ uitgelicht

Groene Doeners

Video