x

Met elkaar staan we iedere dag klaar voor onze patiënten. Wie zijn eigenlijk de mensen van het GHZ? Iedere collega heeft een mooi, bijzonder of inspirerend verhaal. 

Zeliha Yozgat wist op haar 16e al dat ze de zorg in wilde en kwam na een stage op de Interne Geneeskunde bij de AOA terecht.

‘’De eerste keer dat een patiënt van onze afdeling kwam te overlijden was ik in tranen. Ineens werd ik op achttienjarige leeftijd geconfronteerd met de dood. Toen realiseerde ik me pas echt wat mijn werk inhoudt en wat ik voor anderen kan betekenen. Inmiddels ben ik gegroeid in mijn vak en probeer ik me sterk te houden op zo’n moment. Ik pink nog weleens een traantje weg, want je blijft toch een mens en je voelt de emotie bij de familie die afscheid komt nemen.’’

“Mijn collega’s zijn heel belangrijk voor me.”

‘’In ons vak maak je van alles mee. De ene keer ben je blij dat een patiënt naar huis mag en een andere keer reageert een patiënt de spanning van het ziekenhuisbezoek op je af. Gelukkig sta je er nooit alleen voor en kan ik mijn verhaal altijd kwijt bij mijn collega’s. Zij zijn heel belangrijk voor me.’’

Meer horen van Zeliha?
In de podcast Van A tot GHZ vertelt Zeliha hoe zij als verpleegkundige samen met patiënten beslist over behandelopties, ook in acute situaties. Ook deelt ze hoe belangrijk het is om daarbij oog te hebben voor de culturele achtergrond of religie van patiënten. Luister de aflevering via Spotify of in jouw favoriete podcastapp.


Like | 45

Collega’s

Nieuw seizoen van A tot GHZ

Collega’s

Traineeship voor jonge professionals

Video