FAVORIET

Steeds langer licht, meer zon en vrolijke krokussen tussen het gras; lente! Genoeg te doen: handen uit de mouwen voor NL Doet en voor die ene regendag een bezoekje aan het museum. Veel plezier!
Fossielenjacht in Utrecht

Samen speuren naar fossielen! Jelle Reumer, onderzoeker naar fossielen aan de Universiteit Utrecht, neemt je met behulp van een audiotour mee langs verschillende fossielen die in de binnenstad van Utrecht te vinden zijn. De gratis speurtocht is voor families met kinderen tussen de 8-14 jaar.

Lees hier meer over de speurtocht.

Swingen met Teddy Swims

Groovy en swingend, zo kan je het debuutalbum I tried everything but therapy part 1 van Teddy Swims wel noemen. De Amerikaanse zanger neemt je mee op zijn zoektocht naar mentale gezondheid. Zet je koptelefoon op en verlies jezelf in de muziek.

Luister hier het album op Spotify.

Oog voor het alledaagse

In de film Perfect Days zien we het leven van een schoonmaker van design-toiletten in Tokio. De ingetogen beelden nemen je mee in het ritme van zijn dag. Meer oog hebben voor je omgeving en genieten van de alledaagse zaken staan centraal.

Met de vele lovende recensies is deze film echt het kijken waard.

Handen uit de mouwen

Het Oranje Fonds organiseert ieder jaar een grote vrijwilligersactie, NL Doet. Tijdens deze actie wordt vrijwilligerswerk in het zonnetje gezet. Op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart kun jij je inzetten voor jouw omgeving. Steek jij ook je handen uit de mouwen?

Bekijk hier welke activiteiten er bij jou in de buurt zijn.

Paddentrek

Het is weer tijd voor de paddentrek. Ieder jaar in de periode van februari tot april ontwaken de padden uit hun winterslaap. Door de stijgende temperaturen zie je ze steeds eerder. Om de padden te helpen, gaan vrijwilligers op pad om de padden veilig naar de andere kant van de weg te brengen.

Lees hier meer over de paddentrek.

150 jaar Museum Gouda

Dit jaar bestaat Museum Gouda 150 jaar! Dat vieren ze met de jubileumtentoonstelling De stad verzamelt – 150 jaar Museum Gouda. Reis terug in de tijd naar 1847 en ontdek welke voorwerpen Gouwenaars herinneren aan die tijd. Oude tijden herleven!

De tentoonstelling is te zien bij Museum Gouda tot 5 januari 2025.

Disclaimer: tekst en afbeeldingen op deze pagina zijn onafhankelijk geplaatst. Het GHZ ontvangt hier geen vergoeding voor.

Video