Teamwork

Vol ijver zetten zij zich in voor de zorg aan onze patiënten. De teams van het GHZ. Wie zijn ze eigenlijk, wat maakt hen aan het lachen en wat delen ze met elkaar?

Deze editie het podium voor het team van de SEH.

FACTS

Het team op de SEH is overall een jong team, 80% vrouw en 20% man

We zien gemiddeld 25000 patiënten per jaar. Dat zijn er zo’n 60-80 per dag.

Naast de gipsverbandmeesters van de gipspoli kunnen onze verpleegkundigen op de SEH en Medisch Hulpverleners ook gipsen.

 

De medische zorg op de SEH wordt voornamelijk gegeven door arts-assistenten van verschillende specialismes. Deze rouleren op regelmatige basis.

 

We zien een toename van de ouder wordende patiënt en patiënten met co-morbiditeit die zich daardoor zieker presenteren op de SEH.

LEUK

… de succesvolle uitwisseling met de politie van afgelopen jaar, om meer begrip voor en inzage in elkaars werkzaamheden te krijgen. Dit krijgt mogelijk dit jaar een vervolg.

 

… de “vruchtbare” grond van de SEH, met veel zwangere collega’s en collega’s die het afgelopen jaar bevallen zijn.

… de stage op de HAP die sinds dit jaar is als onderdeel van de opleiding. Voorheen waren wij zelf verantwoordelijk voor de triage van patiënten die zonder verwijzing van huisarts naar de SEH kwamen, maar sinds dit jaar doen de collega’s van de HAP dit.

… dat wij hofleverancier zijn voor de AOA. We zijn heel blij met onze acute partner die ervoor zorgt dat we onze patiënten veilig kunnen doorschuiven.

 

… de fotochallenge in een zo gek mogelijke pose, met een stuwband als hoofdband. Leverde hilarische foto’s op!

OPVALLEND

Ook op de SEH proberen we te innoveren om de zorg efficiënter te maken. Zo staat er een funduscamera op de SEH geïnstalleerd waardoor de patiënt niet meer naar de poli Oogheelkunde hoeft bij een presentatie met hoge bloeddruk.

 

We laten nooit collega’s in de kou staan, dus lossen altijd de diensten met elkaar op

De ‘ABCD’ de meest gehoorde term is bij de ontvangst van een zieke patiënt.

 

We van ruim buiten de regio ook personeel aantrekken. Zo klinkt er af en toe ineens een Zeeuws accent op de afdeling.

Afgelopen jaar hebben we volop boventallig opgeleid waardoor we nu beter op formatie zitten. Regionaal zijn we voor het opleiden ook de samenwerking aangegaan. Sinds dit jaar leiden we een professional duaal op als SEH-verpleegkundige in zowel het GHZ als het LUMC, met als doel na diplomeren in beide ziekenhuizen te gaan werken.

 

Like | 28

Video