x

Altijd blijven leren en ontwikkelen

‘Tell me and I forget, Teach me and I remember, Involve me and I learn’.

Patiënt als Partner is een prachtige beweging waarbij verbinding en betrokkenheid centraal staat. Leren en ontwikkelen horen daar helemaal bij, nog sterker gezegd, is daar onderdeel van.

Jaco van der Worp wil als adviseur Leren en Ontwikkelen zorgprofessionals graag helpen om de eigen regie te nemen en zich te ontwikkelen.

“Dat probeer ik te doen met de juiste informatie op het juiste moment met behulp van de juiste technologie. De kenniscafé’s van de coaches worden altijd goed bezocht, ook daarin gaat het om de ontwikkeling, zowel persoonlijk in de rol als coach als richting het team. Ik geniet van de leergierigheid van de coaches, leren en ontwikkelen wordt niet gezien als ‘moeten’ ,maar vooral als ‘willen’. Het is toch super leuk om je te ontwikkelen en het geleerde direct toe te kunnen passen in de praktijk. Net zoals de coaches luisteren naar de patiënten en inventariseren waar behoefte is aan, probeer ik te luisteren naar de coaches en ook met leeroplossingen aan te sluiten bij de behoefte. Het leren van en met elkaar neemt een grote rol in, zo is leren en ontwikkelen helemaal ingebed in het programma en krijg ik er altijd veel positieve energie van om mee te werken en zo uiteindelijk ook een zorgverbeteraar te zijn! “


Like | 4

Video