ghz-vector

GHZ in de regio

In ons strategisch plan is ‘Ziekenhuis van en voor de regio’ één van de drie pijlers. Dit betekent dat wij voor alle patiënten in de regio medisch specialistische zorg en diagnostiek aanbieden. Dichtbij waar mogelijk en centraal waar nodig. Daarnaast werken we voor complexe zorg en zeldzame aandoeningen samen met andere ziekenhuizen.

pijl-wit-down

Open dag

Met je pop naar de poppendokter, een ‘echt’ blauw oog schminken, kijken op de operatiekamers: het kon allemaal tijdens de open dag.

Bijna 5000 bezoekers hebben de kans gegrepen om een uniek kijkje achter de schermen te nemen in ons ziekenhuis. Tijdens de rondleidingen kregen de bezoekers een goed beeld van de zorg die wij bieden. Men kwam langs bijzondere plekken: de IC, het laboratorium, de OK en de sterilisatie afdeling. Daarnaast waren er diverse stands, waar demonstraties werden gegeven. Maar de bezoekers konden ook zelf de medische wereld ervaren: bloedwaarden meten, leren reanimeren of bijvoorbeeld helpen bij de kaakchirurg. Ook voor kinderen was er van alles te doen: zij konden verkleed als arts of verpleegkundige op de foto, met hun zieke pop naar de poppendokter of op de foto met Freek de Giraffe. Met deze open dag was de veelzijdigheid en gastvrijheid van het GHZ goed zichtbaar. We willen alle medewerkers nogmaals bedanken voor hun enthousiaste inzet tijdens de open dag!

Zuidplas Medisch Centrum krijgt vorm

Op 8 februari jl. was er op GHZ regiolocatie Zuidplas een bijeenkomst met zorgverleners uit Nieuwerkerk aan den IJssel die interesse hebben om in hetzelfde pand te komen werken. De politie is uit het gebouw verhuisd, waardoor er ruimte ontstond voor nieuwe huurders. Zo creëren we een compleet medisch centrum op onze Locatie Zuidplas.

De nieuwe huurders zijn allemaal zorgaanbieders die de intentie hebben om samen te werken. Diverse zorgaanbieders hebben hun interesse bevestigd, waaronder de huisartsen van De Hoed Nieuwerkerk. Momenteel wordt onderzocht hoe iedereen een passende plek in het pand van drie verdiepingen kan krijgen. Naast grote veranderingen ín het pand, wordt ook de buitenkant van het pand aangepakt. Het gebouw krijgt een herkenbare en aantrekkelijke uitstraling. Volgens planning is alles in het eerste kwartaal van 2017 gereed. Heb je hierover vragen? Neem dan contact op met Externe Zorgrelaties (5026).

VIND JIJ HET BELANGRIJK DAT HET GHZ EENS IN DE TWEE JAAR EEN OPEN DAG ORGANISEERT?

Geef een reactie

Dankuwel voor uw reactie!

    Er zijn nog geen reacties. Bent u de eerste?

Video