Hier zijn we trots op

pijl-wit-down

Compliment
van de patiënt
pijl-wit-down

Betere zorg
door gebruik jodiumzaadjes
pijl-wit-down
Taart!
pijl-wit-down
Patiënt als Partner verbetert onze zorg

Verbetering van het whiteboard van het KCL: Polikliniek bloedafname open op zondag

Coach Conny van Wijngaarden: “Op zondag konden patiënten op afspraak terecht voor bloedafname, dit vond plaats bij ons op het laboratorium op de eerste verdieping. Van patiënten hoorden we dat zij dit niet prettig vonden. Het laboratorium kan best lastig te vinden zijn. We hebben dit nu verbeterd door onze patiënten, die op afspraak op zondag bloed moeten laten afnemen, op de polikliniek Bloedafname te ontvangen en daar te prikken. Een relatief kleine verbetering met een groot effect voor onze patiënten.”

“Een relatief kleine verbetering met een groot effect voor onze patiënten.”

Betere zorg door gebruik jodiumzaadjes

Soms is een tumor in de borst niet voelbaar. De chirurg heeft dan een hulpmiddel nodig om de plaats van de afwijking te bepalen. Een relatief nieuwe techniek is het plaatsen van een klein, radioactief zaadje – het jodiumzaadje  – in de tumor. Het jodiumzaadje geeft een lage dosis straling af, die niet schadelijk is voor de gezondheid en de omgeving. Met behulp van een stralingsdetector is de tumor nu exact te lokaliseren. Sinds vorig jaar mei wordt deze methode in het GHZ toegepast, sindsdien is de techniek ruim 100 keer bij patiënten gebruikt.

De toepassing van jodiumzaadjes heeft veel voordelen ten opzichte van de oude lokalisatiemethode: de patiënt heeft geen last van het zaadje en de nauwkeurige lokalisatie van de tumor vergemakkelijkt de operatie en geeft cosmetisch betere resultaten. Deze zorginnovatie is tot stand gekomen door nauwe samenwerking tussen de afdelingen Chirurgie, Radiologie, Pathologie, Nucleaire Geneeskunde, Logistiek en de klinisch fysicus.

Compliment van de patiënt

Een van de manieren om een compliment aan het GHZ te geven is het schrijven van een waardering op Zorgkaart Nederland. De afdeling Marketing & Communicatie stuurt deze berichten altijd door naar de teamleider om te delen in het team. Ons gemiddelde cijfer blijft stijgen!

Dit is een van de recente complimenten waar we trots op zijn:

“Ondanks de zorgwekkende situatie omtrent onze zoon hebben wij het bezoek aan het GHZ en met name de opname op de moeder kind afdeling als zeer prettig ervaren. De wijze van behandeling, verzorging, informatievoorziening en accommodatie waren fantastisch. Vooral de medewerkers hebben het bezoek veraangenaamd. Cijfer: 9,7”

Bekijk alle waarderingen van het GHZ op Zorgkaart Nederland.pijl-zwart

Taart!

…voor het flexbureau

In iedere Scoop deelt de Raad van Bestuur zelfgebakken taart uit aan een afdeling die iets bijzonders gepresteerd heeft en daarom een compliment verdient. Deze keer is het compliment van de Raad van Bestuur voor het Flexbureau.

Monique Verdier: “We zien dat het flexbureau uitgegroeid is tot een volwassen afdeling, waarbij de professionaliteit enorm toegenomen is. Daarom heb ik voor hen scones gebakken: Engelse degelijkheid, met een bijzonder accent. Scones zijn het lekkerst met een smaakje erbij. Daarom heb ik zelf jam, clotted cream en nougatboter gemaakt.”

Een uitgebreide portefeuille
Jolien de Vrind, teamleider van het flexbureau, waardeert dit compliment van de Raad van Bestuur enorm. “Het Flexbureau heeft zich de afgelopen jaren voornamelijk beziggehouden om de flexibilisering in het GHZ mogelijk te maken door te voorzien in gekwalificeerde, flexibel inzetbare medewerkers. Vooral op de verpleegafdelingen zijn veel stappen gezet om deze flexibele inzet vorm te geven, waarbij kwaliteit, optimale matching, veerkracht, (interne) klanttevredenheid, medewerkerstevredenheid en efficiëntie centraal staan.

Drie verschillende vormen van flexinzet zijn hierbij tot stand gekomen: de flexibele schil, ad hoc en detachering. Het Flexbureau wil met name door middel van de flexibele schil een bijdrage leveren aan het efficiënt inzetten van zorgmedewerkers om daarmee de personele kosten te reduceren. Door de gewijzigde manier van werken, is de kwaliteit op de kliniek verbeterd. Dat wordt ook door verschillende afdelingen steeds meer zo ervaren.”

Recept voor scones

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng 500 gram bloem met 1 zakje bakpoeder, 6 eetlepels suiker, 125 gram koude boter in blokjes, 3 eieren, 1 theelepel zout, 1 potje crème fraîche kort door elkaar. Maak 20 bolletjes van het deeg, bestrijk ze met losgeklopt ei (of melk) en bak ze 15 minuten in de oven. Warm zijn ze het lekkerst.

Nougatboter:
doe een scheutje slagroom in een kleine steelpan en los er langzaam 5 stukken nougat in op. Als die is opgelost meng er 150 gram boter door en stukjes  amandel. Laat dit opstijven in de koelkast voor je het gebruikt.

Clotted cream:
Bij Jumbo kun je clotted cream kopen, maar een goedkopere variant (en net zo lekker) kun je maken door 125 gram mascarpone, een scheut slagroom en 1 eetlepel suiker stijf te kloppen.

Frambozenjam:
Meng 1 kilo frambozen met een glas vers geperst sinaasappelsap en een pak geleisuiker speciaal 500 grams pak). Kook dit 2 minuten en roer goed. Zet 5 jampotten met onbeschadigde deksels klaar en vul ze tot 1 cm onder de rand en draai de deksels er meteen op. Zet de potten 10 minuten op de kop.
Eén pot is genoeg voor deze hoeveelheid scones.

OP WIE BEN JIJ TROTS IN HET GHZ?

Video