afdeling CSD stelt zich voor

pijl-groen-down

Karel ten Hoope

“Vanaf 1989 ben ik werkzaam op de Centrale Sterilisatie Afdeling en sinds 2010 ook op de CSD. Mijn takenpakket is de laatste jaren uitgebreid, waarbij kwaliteit en veiligheid hoog in het vaandel staat. Daarnaast begeleid ik een leerling.”

Claudia de Rijk

“Ik ben ruim zes jaar werkzaam op de Centrale Sterilisatie Afdeling als sterilistatie assistent. Daarnaast ben ik 1e medewerker op de CSD.

Mijn werk is dus erg afwisselend, de ene dag ben ik te vinden op de CSA en de volgde dag op de CSD.”

Monita Scheepbouwer

“Ik werk nog maar kort in het Groene Hart Ziekenhuis op de afdeling CSA/CSD.  Samen met collega’s werken wij hard om een veilig product te leveren voor onze patiënten. En hoewel ik hier nog niet lang ben, heb ik in deze korte tijd al ervaren hoe gastvrij het hier is!”

Björn Simonek

“’Lekker spetteren met water’, zeg ik weleens gekscherend. Maar eigenlijk is het heel verantwoordelijk werk. Met een team van zes mensen reinigen we maandelijks zo’n 800 scopen voor verschillende afdelingen. Die afdelingen zijn afhankelijk van ons om hun onderzoeken op een veilige wijze uit te kunnen voeren. Soms is het druk en hectisch, maar al met al is het een leuke en interessante baan. “

John Verweel

“Mijn naam is John Verweel, leidinggevende van onder andere de CSD. Ik vind het erg leuk om met dit team vol passievolle, verantwoordelijke en zeer verschilende medewerkers te werken.

Het team van CSD werkt heel zelfstandig en ik ben dan ook trots op de stappen die gezet zijn de laatste jaren om de kwaliteit en dienstverlening te verbeteren. Zo reinigen we sinds een jaar, naast de scopen van de afdeling endoscopie, ook de scopen van de poli urologie. “

Danny Kleuters

“Mijn naam is Danny, 24 jaar en woonachtig in Reeuwijk. Ik ben nu vijf jaar werkzaam in het GHZ. Ik ben begonnen bij de afdeling bedrijfshygiëne, als bijbaantje. Via de afdeling logistiek, waar ik enkele jaren gewerkt heb, ben ik terecht gekomen op de CSD. Ik volg nu ook de opleiding MSMH (Medewerker Steriele Medische Hulpmiddelen) en het bevalt erg goed! Ik vind het interessant om inzicht te krijgen in medische instrumentaria en alles wat daarbij komt kijken.”

William W. Khisa

“Ik werk inmiddels al weer vier jaar in het GHZ  en ook ik ben begonnen bij de bedrijfshygiene. Dat deed ik met veel plezier en tevredenheid, totdat er een functie bij de CSD kwam en ik daar kon gaan werken. Ik houd van uitdagingen en leer graag. Ik geniet van elke dag vol nieuwe uitdagingen en ideëen. “

“Het team van CSD werkt heel zelfstandig.”

Ontwikkel je talenten!

In 2013 is het GHZ gestart met talentmanagement. Doel van dit programma is om zeer talentvolle medewerkers te behouden voor de organisatie. Eerder hebben we in Scoop besproken wat het programma precies inhoud en hoe de toetsing werkt. (zie Scoop6). Momenteel hebben we drie talenten Liesbeth Hogendoorn, Marjon Kramer en Martine Verheij. Hun ambities liggen bijvoorbeeld in het verrichten van onderzoek of het worden van ambulanceverpleegkundige. Naast de activiteiten op hun afdeling zijn deze drie verpleegkundigen intensief bezig met hun eigen ontwikkeling. Ze worden hierin ondersteund vanuit HRM en het Landsteiner Instituut. Door de intervisiebijeenkomsten die voor ze georganiseerd worden, krijgen ze inspiratie om hun werkzaamheden op de afdeling nog beter uit te voeren. Daarnaast krijgen ze inzicht in organisatiebrede ontwikkelingen en de wijze waarop zij hierin hun steentje kunnen bijdragen.

Heb je ook interesse? Meer informatie is te vinden op het serviceloket van HRM/‘werk en loopbaan’. Elke leerling-verpleegkundige kan in aanmerking komen voor deze talentregeling. Voor andere medewerkers is er nog geen regeling op dit gebied.

down-blauw-small

Stoppenkast

De sub-hoofdstroomverdeler in de bestaande bouw van ons ziekenhuis, de stoppenkast zeg maar,  is inmiddels ruim 40 jaar oud en dus dringend  aan vervanging toe.  Dit gebeurt in drie fases, waarvan de eerste twee inmiddels zijn afgerond. Vooral de medewerkers van de TD en MID zijn al maanden bezig met het voorbereiden van deze werkzaamheden. Immers: een stroomonderbreking mag natuurlijk geen risico’s  voor onze patiënten met zich meebrengen en ook medewerkers willen zo min mogelijk hinder ondervinden.

Een enorme klus, want dat het hier gaat niet gaat om een simpele stoppenkast zoals die in de gemiddelde kelderkast hangt, bewijzen deze foto’s!

Personeelsnieuws | intro
Video