afdeling Microbiologie stelt zich voor

pijl-groen-down

Janneke Driesen

“Ik werk al 12 jaar met plezier op de afdeling Medische Microbiologie. Samen met mijn collega Mariska Prevo ‘bemens’ ik het secretariaat. Ik sorteer het materiaal dat binnenkomt voor onderzoek en voer het in ons laboratoriumsysteem Glims in. Dit systeem is gekoppeld aan X-care en Norma, zodat ook daar de uitslagen terug te vinden zijn. Ik beantwoord de telefoon, stuur materialen door naar andere laboratoria als wij een onderzoek niet zelf (kunnen) verrichten, verwerk de uitslagen van die onderzoeken en ondersteun mijn collega’s met allerlei administratieve werkzaamheden.”

Pulak Goswami

“Ik ben Pulak Goswami, arts-microbioloog en bijna vijf jaar verbonden aan het GHZ. Samen met collega arts-microbioloog Sander Dinant, geef ik leiding aan een hecht team analisten en ondersteunende medewerkers. Wij brengen kennis van de microbiologie, virussen, bacteriën, schimmels en parasieten naar de kliniek zodat patiënten en ook het ziekenhuis er beter van worden. Graag willen wij ombuigen naar zinnige en zuiniger zorg, met aandacht voor ons vak (zoals de toenemende resistentie tegen antibiotica en nieuwe ziekten).

Marcel van Zelm

“Als teamleider, heb ik sinds een klein jaartje de eer om de smeerolie in een goed draaiende MMB machine te zijn. Mijn taak bestaat er voornamelijk uit de veelal zelfsturende professionals te coachen. Door de open sfeer van communiceren op de MMB gaat dit bijna als vanzelf. Kwaliteit van werken en handelen is hier letterlijk elke dag onderwerp van gesprek. Met een doordachte taakverdeling en proactieve medewerkers is een kwalitatief hoogstaand en efficiënt microbiologisch lab gerealiseerd. Hiermee is het MMB lab een sterke pijler waarop het hele ziekenhuis en de regio kan steunen.”

Ans Kwakernaak

“Nadat ik vele jaren zelf de kweekjes en analyses op de Microbiologie heb uitgevoerd, ben ik doorgegroeid naar de laboratorium-automatisering. Eerst alleen voor de Microbiologie, maar inmiddels ook met de systeemgroep van het KCL. En al doe ik niet meer het direct patiëntgebonden werk, als applicatiebeheerder zit je toch nog behoorlijk aan de knoppen van het vak. Als je vroeger had gezegd dat ik de ICT in zou gaan, was ik gaan lachen. Maar ik vind het echt leuk!”

Mieke van Loon

“Ik werk sinds 2000 als microbiologisch analist. Naast de routine werkzaamheden op het laboratorium, ben ik ook stagebegeleider. Ik vind het erg leuk om mijn kennis en enthousiasme voor mijn vak over te dragen aan aankomende analisten. Naast mijn werkzaamheden ben ik ook coach voor Patiënt als Partner en VIM-secretaris van onze afdeling. Kwaliteit vind ik erg belangrijk en dit staat bij onze afdeling dan ook hoog in het vaandel.”

Cora Tiedemann

“Sinds de tijd dat we salmonella’s kweekten uit dinosaurussen ben ik al met heel veel plezier werkzaam op het microbiologisch laboratorium. Ik ben in 1984 begonnen als vakantiekracht nabij de Jozeflocatie. In die tijd was het kweken van bacteriën nog nostalgisch handwerk.  Inmiddels zijn we 32 jaar verder en is veel geautomatiseerd waardoor de snelheid, specificiteit en kwaliteit van ons werk en onszelf op een hoger niveau wordt gebracht. Het blijft nog steeds een uitdagende job.”

Linda van Kesteren

“Sinds 2003 werk ik met veel plezier op de Medische Microbiologie. Ondanks de kleine omvang van het lab, is het werk heel divers doordat we een ruim aanbod diagnostiek hebben. De samenwerking met KCL (door gedeelde apparatuur) maakt het extra leuk. Af en toe werk ik dan ook een maand in het ziekenhuis in plaats van op Bleulandweg 3. In 2015 ben ik senior analist geworden. De verantwoordelijkheden geven het werk extra uitdaging.”

Anne van Lieshout

“Ik ben vanaf juli 2006 met veel plezier werkzaam op de afdeling Medische Microbiologie. Het is een kleine afdeling met verschillende werkplekken waarover we iedere maand rouleren. Ook werken we in het weekend: op zaterdag met zijn tweeën en op zondag alleen. Sommige analisten hebben een aandachtsgebied, in mijn geval zijn dat de schimmels.”

Personeelsnieuws | intro
Video