ghz-vector

GHZ in de regio

In ons strategisch plan is ‘Ziekenhuis van en voor de regio’ één van de drie pijlers. Dit betekent dat wij voor alle patiënten in de regio medisch specialistische zorg en diagnostiek aanbieden. Dichtbij waar mogelijk en centraal waar nodig. Daarnaast werken we voor complexe zorg en zeldzame aandoeningen samen met andere ziekenhuizen.

pijl-wit-down

KNO op locatie

In het GHZ organiseren we de zorg zoveel mogelijk rondom de patiënt. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de regiolocaties. KNO is één van de afdelingen die zowel in Zuidplas, als Schoonhoven vertegenwoordigd is. We spraken KNO-arts Cas Schuwirth.

“Mensen vinden het fijn dicht bij huis terecht te kunnen en waarderen ook vaak de kleinschaligheid van de locaties. KNO is een vak waarbij we veel zaken nodig hebben: microscoop, flexibele scopen, audiometrie, enz. Het is de uitdaging om op de locaties creatief met deze zaken om te gaan en zo de zorg op kwalitatief hoog niveau te houden, tegen een acceptabele prijs. Wij proberen zoveel mogelijk onze ‘eigen patiënten’ te behandelen, waardoor je een band opbouwt en weet wat de patiënt prettig vindt. Mocht dat niet haalbaar zijn, nemen we deze zorg vlekkeloos van elkaar over. Dat moet ook wel, want locatie Zuidplas is inmiddels erg druk. We zijn hier nu iedere maandag- en vrijdagochtend én iedere 4 weken een dinsdagochtend. Schoonhoven zijn we recent gestart.”
De relatie met regionale huisartsen is erg goed. “We hebben als KNO-maatschap in heel Nederland een erg goede naam. Huisartsen vinden het prettig dat ze ‘snel’ even een patiënt kunnen inzenden voor controle. Dit maakt dat de zorg op locatie vaak minder hoog complex is dan in Gouda, maar het contact met de patiënten zeker zo leuk en interessant!”

down-groen-small

Ontwikkelingen in Bodegraven

Sinds juni houdt de afdeling gynaecologie regelmatig op de woensdagmiddag spreekuur in Bodegraven. Het spreekuur wordt gehouden door gynaecoloog Hans van Huisseling en vindt plaats in de huisartsenpraktijk van huisartsen Daniels, Spaargaren, van Gils en Mulder aan de Bodelolaan in Bodegraven.

Vanaf medio 2017 vestigt het GHZ zich in het nieuw te bouwen medisch centrum in Bodegraven. Hier zullen, naast het GHZ, de huisartsen uit Bodegraven-Noord, de apotheek, een fysiotherapiepraktijk, een tandartsenpraktijk en een aantal kleinere zorgaanbieders zich vestigen. Vanaf dan kunnen de patiënten uit Bodegraven en omgeving dicht bij huis gebruik maken van een uitgebreid aanbod aan spreekuren en onderzoeken van het GHZ.

down-groen-small

Klaar voor de toekomst

Heb jij het al gezien? Ghz.nl is helemaal klaar voor de toekomst want de hele site is nu responsive. Dat houdt in dat de weergave van de site mee verandert met het formaat van het scherm waarop je kijkt. Meer dan de helft van de mensen bezoekt onze website met een mobiel apparaat en dit percentage stijgt nog steeds. Als Groene Hart Ziekenhuis willen wij de online mogelijkheden voor onze patiënten en bezoekers blijven ontwikkelen. De responsive website biedt daar een solide basis voor. Bekijk www.ghz.nl eens op je telefoon of tablet!

Ook de website van Zorgbrug is vernieuwd en biedt nu een duidelijk overzicht van de zorg en scholing die Zorgbrug biedt. Neem een kijkje op www.zorgbrug.nl, ook deze website is op elk formaat scherm goed leesbaar!

Geslaagd symposium voor huisartsen op GHZ locatie Zuidplas

Op 31 mei vulde de wachtkamer van GHZ locatie Zuidplas zich met ruim 50 huisartsen uit de regio en specialisten van het GHZ. Externe Zorgrelaties organiseerde een symposium waarbij onze specialisten scholing gaven aan de huisartsen. Bij de drie onderwerpen die aan bod kwamen werd er gekeken naar wat de huisarts zelf kan in de huisartsenpraktijk en wanneer er een verwijzing naar het ziekenhuis nodig is.

Zo leerde dermatoloog Remko van der Ham hoe de huisarts verschillende vormen van huidkanker kan herkennen en welke acties er per vorm ondernomen moeten worden. Chirurg Peter Schlejen en verpleegkundig specialist Emmy Muller gaven uitleg over de verschillende soorten wonden en fases in wondgenezing. Ze leerden hoe de wondgenezing positief beïnvloed kan worden. Tot slot vertelde kinderarts Ed van Leer hoe de huisarts benauwde kinderen kan beoordelen en welke oplossingen hiervoor zijn.

Video