Hier zijn we trots op

pijl-wit-down

Compliment
van de patiënt
pijl-wit-down

Even voorstellen: wij zijn FIER!
pijl-wit-down
Taart!
pijl-wit-down
Patiënt als Partner verbetert onze zorg

Verbetering van het whiteboard: E-mail spreekuur

Coaches Monique Muilwijk en Gerda Peek: “Ons secretariaat heeft dagelijks één uur telefonisch spreekuur. Patiënten bellen met vragen of (eenvoudige)uitslagen die door de secretaresse worden meegedeeld. Toch bleek vaak dat bellen tussen alleen 9 en 10 uur lastig was voor mensen. Tijdens de Whiteboard sessie ontstond het idee om de mogelijkheid te bieden vragen per e-mail te stellen. Na overleg met een juridisch medewerker, ICT en Marketing & Communicatie, zijn we 1 mei jl. gestart. Als patiënten hun vragen voor 10 uur mailen, ontvangen ze dezelfde (werk)dag nog reactie. Wordt de e-mail na 10 uur verstuurd, reageren we de volgende werkdag. Het is flexibel en snel voor de patiënten. Daarnaast is het voor ons secretariaat rustiger tijdens het telefonische spreekuur. Het geeft tenslotte tijd om vragen rustig uit te zoeken en te behandelen. Kortom: een win-win situatie voor iedereen!

“Een win-win situatie voor iedereen!”

Even voorstellen: wij zijn FIER!

FIER is de nieuwe naam voor het Flexbureau. Flexibel Inzetbaar En Resultaatgericht, dat is waar wij én de letters FIER voor staan. Dagelijks zetten onze vakkundige en betrokken collega’s zich in om onze patiënten de beste zorg te bieden, daar en wanneer dat nodig is. Zorg waar we trots op zijn!
Er zijn drie vormen van inzet:
Flexibele schil. Bij een onverwachte  toename van patiënten kun je een beroep doen op FIER. Verpleegkundigen met kennis en ervaring staan de afdeling bij in tijden van drukte.
Ad hoc. Soms hebben afdelingen te maken met uitval van vaste medewerkers, ook dan kun je rekenen op FIER. Op korte termijn zijn room assistants of verpleegkundigen beschikbaar.
Detachering. Gaat een collega bijvoorbeeld op zwangerschapsverlof en is tijdelijke vervanging gewenst? Gemotiveerde (polikliniek) verpleegkundigen kunnen via FIER hiervoor ingeschakeld worden.
Meer informatie over FIER vind je op GHZ Intern.

Compliment van de patiënt

Een van de manieren om een compliment aan het GHZ te geven is het schrijven van een waardering op Zorgkaart Nederland. De afdeling Marketing & Communicatie stuurt deze berichten altijd door naar de teamleider om te delen in het team.

Dit is een van de complimenten op Zorgkaart Nederland waar we trots op zijn:

“Ik ben goed ontvangen door het verplegend personeel en ik ben goed geïnformeerd door de chirurg voor de operatie. Na de operatie heb ik weinig last gehad.” Chirurgie, liesbreuk. Cijfer 10”

De laatste maanden werkten we regelmatig mee aan mooie TV programma’s over de zorg. Via Facebook ontvingen we een mooi bericht over onze bijdrage aan ‘Zij houden Nederland in leven’ van de EO:

… Ik wens de patiënte van de uitzending van vanavond (helaas naam vergeten) buitengewoon veel sterkte toe, vooral bij de pijn, maar toch ook – en vooral – een enorm zonnige toekomst, die alleen maar mooier kan zijn dan de recente donkere jaren! Ik denk aan u, lieve mevrouw. En vader en zoon Baeten: mede namens andere lotgenoten ben ik zo vrij om jullie allebei te bedanken voor jullie inspanning, meedenken en vooral het meeleven met patiënten die lijden aan en het hebben van anale incontinentie! Nogmaals 1000x dank!…

Alle uitzendingen zijn terug te kijken via sites als ‘Uitzending gemist’. Bekijk ook eens het filmpje met een indruk van enkele programma’s waaraan we recent hebben meegewerkt!

pijl-zwart

Taart!

…voor de crew van de Live Surgery

In iedere Scoop deelt de Raad van Bestuur taart uit aan een afdeling die iets bijzonders gepresteerd heeft en daarom een compliment verdient. Deze keer is het compliment voor de voltallige crew van de live surgery.

Godfried: “De live surgery is een mooi voorbeeld van het moderne ziekenhuis dat we willen zijn. De manier waarop verschillende afdelingen samenwerkten om dit mogelijk te maken is mooi om te zien.

Daarnaast draagt scholing bij aan kennisdeling en een goede afstemming van de zorg. Het was echt een meerwaarde voor de aanwezige fysiotherapeuten en gaf iedereen een groot gevoel van trots!”

Voor herhaling vatbaar
Iris Kraakman, teamleider van Orthopedie, waardeert dit compliment van de Raad van Bestuur enorm.

“Het vergde veel tijd van alle afdelingen om de wensen en ideeën goed op elkaar af te stemmen. Hierbij verdient vooral Marloes Braber (Externe Zorgrelaties) alle lof. Toen we online gingen liepen de spanningen even hoog op, maar dat bleek nergens voor nodig. Het was goed geoefend met zowel de orthopeden, als de ICT- en OK crew, waardoor alles op rolletjes liep. Al met al gaan we dit zeker herhalen. Ik zou het ook aanraden aan andere vakgroepen. Het is de investering zeker waard.”

Video