“In 2015 moesten
375 bomen gekapt
worden voor onze
printjes.

Dit is een hint voor minder print!

“In 2015 hebben we zes miljoen A4 kantjes geprint in het GHZ. Als je dit opstapelt, dan sta je bovenaan de wolkenkrabber ‘Moskou’ op 302 meter hoogte. Omgerekend moesten maar liefst 375 bomen gekapt worden voor al onze printjes, mits je dubbelzijdig print. Zijn al die printjes nu hoognodig, dan is er geen probleem. Alleen de ervaring leert ons dat de printjes váák een korte levensduur hebben. Dit is niet alleen zonde van het papier, printeronderhoud, elektra, maar is nog slechter voor het milieu. “Met de komst van de nieuwe printers is het tijd voor een ‘printuitdaging’!”, aldus Peter Bakker, manager ICT.
Vanaf 1 juli dagen we je uit gezamenlijk één miljoen minder printjes te maken per jaar. Zo besparen we kosten en 62 bomen. Hoe minder printen? Gebruik een tablet of laptop voor je vergaderstukken, toon de vergaderagenda op de beamer en e-mail in plaats van papieren brieven te versturen via de interne post. Dus …print niet, wat je na vandaag toch niet meer ziet!
Via GHZ Intern kun je de komende maanden zien hoeveel bomen we al gespaard hebben. Heb jij een idee hoe we minder kunnen printen? Mail jouw idee dan naar [email protected].

GHZ Uitgelicht | intro

WELKE TIPS HEB JIJ OM MINDER TE PRINTEN?

Geef een reactie

Dankuwel voor uw reactie!

    Er zijn nog geen reacties. Bent u de eerste?

Video