x

Agressie

In de eerste coronagolf waren zorgprofessionals de helden, nu reageren mensen sneller boos, schelden je uit of zijn niet meer voor rede vatbaar. Dat heeft veel impact op je werk, werkplezier en je mentale gezondheid.

Het aantal meldingen van agressie en geweld tegen medewerkers is in 2020 schrikbarend gestegen met 30%. Wat moet je doen als je te maken krijgt met agressie? Hoe word je ondersteund na een incident? De werkgroep agressie en geweld zet zich in om met gerichte acties antwoord te geven op deze vragen.

Zo is er veel zichtbaarheid aan het onderwerp gegeven; bijvoorbeeld in de media en online, maar ook met banners op ons terrein. De informatie over agressie en geweld op GHZ Intern is geactualiseerd onder het item Veilig en gezond werken en de tegel agressie en geweld. Er is een trainingsaanbod ontwikkeld met zowel e-learnings via Goodhabitz, askme en een fysieke training ‘Hoe om te gaan met agressie’. Ook is de informatiekaart bij Nood en Uitval (interactief) opnieuw uitgegeven.

Met deze initiatieven ondersteunt de werkgroep de aanpak tegen en het omgaan met agressie. Want één ding staat als een paal boven water: ‘’agressie in de zorg, dat kun je niet maken!’’


Like | 5

GHZ uitgelicht

Huis van Verbinding

GHZ uitgelicht

Thuiswerken

Video