BEST
PRACTICES

Hoe zorg je dat je ondanks deze moeilijke tijden met plezier aan de slag blijft? Dit zijn onze best practices om te werken aan je eigen werkplezier.
Interessant

Natuurlijk, je hebt het waarschijnlijk druk. Maar andere, nieuwe taken, kunnen enorm inspirerend zijn en je energie geven. Zie dit dan ook niet als extra werk, maar juist als een investering in je eigen werkplezier. Vertel anderen over je belangstelling en neem eens een kijkje op het Skillsplein.

Mijn mooiste werkmomenten

Als je nadenkt over je loopbaan tot nu toe, wat waren dan je mooiste en meest inspirerende momenten? Zet ze eens voor jezelf op papier. Als je daarnaar kijkt, wat valt je dan op? En wat kun je doen om dat gevoel vaker te krijgen?

Een positieve draai

Omgang met collega’s heeft een grote impact op je werkgeluk. Een goede werksfeer begint bij jezelf. Wees positief, lach veel, geef complimenten, toon belangstelling, houd je aan afspraken en vraag om feedback. En als iets je dwarszit, zeg dat dan tegen de persoon zelf!

Doen waar je blij van wordt! 

Dát is de titel van de GoodHabitz-training voor iedereen die zijn talenten en diepste verlangens wil ontdekken. Je kunt deze e-learning thuis in je eigen tempo volgen. En wat denk je van de titels ‘Werkplezier’ en ‘Persoonlijk leiderschap’?. We waarschuwen je alvast: GoodHabitz-trainingen zijn verslavend!

Stilstaan is een hele vooruitgang

Ga regelmatig na of je nog lekker in je vel zit op je werk. Vind je het nog net zo leuk als toen je begon? Heb je de juiste balans werk-privé? Leuke collega’s? Zie je je toekomst met vertrouwen tegemoet? Super! Ben je wat minder positief en kun je wel wat hulp gebruiken bij je loopbaan?

Maak dan een afspraak bij Talent

In balans

Geluk op je werk hangt ook af van je privésituatie. Natuurlijk is dat niet altijd te beïnvloeden en is het ook niet altijd maakbaar. Aan de andere kant weten we dat het belangrijk is om thuis goed te slapen en te ontspannen als het druk is op het werk. De online traningen ‘De kracht van slaap’ en ‘Vergeet je brein niet (met Erik Scherder)’ kunnen je hiermee helpen. We zijn tenslotte nooit te oud om te leren (en af te leren als dat nodig is).

Disclaimer: tekst en afbeeldingen op deze pagina zijn onafhankelijk geplaatst. Het GHZ ontvangt hier geen vergoeding voor.

Video