x

Mantelzorg

Één op de vijf GHZ-medewerkers is mantelzorger. 95% van deze mantelzorgers geeft aan dat ze werk en mantelzorg goed kan combineren. In vergelijking met andere organisaties is dit een hoog percentage. Daar kunnen we trots op zijn! Conny Hes (Coördinator Landsteiner Instituut) en Jeanette Veldhuijzen- van Rijs (Spec. Obstetric High Care Verpleegkundige) zijn allebei mantelzorger en vertellen hoe zij dit combineren met hun werk.

Conny: “Samen met mijn zus en mijn man ondersteun ik mijn ouders bij de medische zorg zoals ziekenhuisbezoeken en het inschakelen van thuiszorg. Maar ook dingen als de boodschappen doen en koken. Het belangrijkste is er voor ze zijn, vooral in deze tijden met weinig sociaal contact. Op mijn vaste vrije dag ga ik naar mijn ouders. Om meer tijd te maken voor leuke uitstapjes hebben we thuishulp en huishoudelijke hulp ingeschakeld.”

Jeanette: “Ik ben mantelzorger voor mijn schoonmoeder, pas regelmatig op mijn kleinkinderen en heb mijn dochter ondersteund toen zij ziek was. Hiernaast ben ik aangesloten bij de Nederlandse Patiënten Vereniging waarvoor ik mensen help met diverse hulpvragen. Het liefst zou ik iedereen willen helpen, maar dat gaat natuurlijk niet. Ik zeg af en toe echt tegen mezelf: en nu ga ik wandelen. Gelukkig heb ik ook de mogelijkheid om zorgverlof en plb-uren op te nemen.”

Like | 4

GHZ uitgelicht

Thuiswerken

GHZ uitgelicht

Duurzame inzetbaarheid

Video