Zeg ‘t maar!

Leuke collega’s, een uitdagende opdracht, een goede werksfeer; het helpt allemaal mee om ervoor te zorgen dat jij met plezier naar je werk gaat. We vragen vier medewerkers wat werkplezier voor hun betekent in deze tijd.

Hans Schroten
Werkvoorbereider Technische Dienst

“Samen met collega’s ervoor zorgen dat alles blijft draaien voor de patiënten en medewerkers, dat geeft mij voldoening.” Hans Schroten werkt als werkvoorbereider Elektrotechniek en tijdens de coronaperiode krijgt hij vooral energie van zijn collega’s. “De goede werksfeer en af en toe een lolletje zorgt er ook voor dat ik met plezier naar m’n werk ga.”

Vooral tijdens de eerste golf heeft Hans ook op andere afdelingen geholpen waar dat nodig was. Afdelingen, wachtruimtes en looproutes moesten bijvoorbeeld aangepast worden. “Goed om te zien wat dat doet met de samenwerking. Ik denk dat hier geen teambuilding-programma tegenop kan. Het leek ook wel of het GHZ net steeds een stapje voor was en alles goed op orde had. Als ik in het nieuws zag dat een ziekenhuis bijvoorbeeld een nood-HAP aan het inrichten was dacht ik: ‘Dat hebben wij al twee weken geleden gedaan’. Al met al geeft het een trots gevoel om hiervan deel uit te maken.”

Marloes Dullaart
MMB-er

Marloes Dullaart is analist medische microbiologie en haalt veel voldoening uit de uitdagingen in haar werk. Voor de coronaperiode was ze voornamelijk bezig met bacteriologie. Sinds de coronaperiode helpt ze ook mee om de pandemie in te perken. “Wij hebben een toevoer van zo’n 1000 COVID-monsters per dag. Als we aan het einde van de dag al deze mensen aan een uitslag van hun COVID-test hebben geholpen en ook nog eens hebben gelachen met elkaar, krijg ik energie om de volgende werkdag weer om acht uur te beginnen.”

Na de persconferentie in juni 2020 werd bekend dat iedereen zich mag laten testen. Dit heeft voor Marloes een hoop veranderd. “Ik kreeg toen de taak om deze test op te zetten met andere apparatuur dan wij gewend waren. Dit was een enorme uitdaging, maar superleuk om te mogen doen. Als dit dan lukt, kan je alleen maar blij zijn.”

Marieke van Kampen
Kinderverpleegkundige & IC buddy

Marieke van Kampen is kinderverpleegkundige en werkt tijdens deze coronaperiode op haar eigen afdeling en de cohortafdeling (C5), iets wat totaal anders is dan haar normale werkzaamheden. Toch is ze daar met volle energie ingegaan. “Ik krijg energie van de samenwerking met zoveel goede en leuke collega’s, waarvan ik het gros nog nooit gezien had. Het gevoel van het samen doen en samen volhouden geeft mij energie.”

Werkplezier betekent voor Marieke werken in een positieve omgeving waar in oplossingen wordt gedacht. “Het gevoel hebben dat ik mijn grenzen aan kan geven, grenzen kan verleggen en anderen kan motiveren en stimuleren dit ook te doen. Hier zitten veel mooie uitdagingen in, waardoor ik met veel plezier werk.”

Astrid van der Bas
Teamleider Longgeneeskunde

“Je kan pas goed voor anderen zorgen, als je eerst goed voor jezelf zorgt.” Astrid van der Bas is teamleider op de longafdeling en de polikliniek Longgeneeskunde. Sinds de coronaperiode is ze samen met Ilse Eckhardt afwisselende teamleider van de cohortafdeling (C5). Hierdoor kreeg ze extra taken en merkte ze dat ze niet altijd even goed voor zichzelf zorgt. Eens in de twee maanden is er een intervisiebijeenkomst. Hier komen alle teamleiders bij elkaar en reflecteren ze samen op de afgelopen tijd. “Je hoort van collega’s hoe het gaat en krijgt tips van ze. Dit dwingt je om naar jezelf te kijken en even stil te staan.”

Astrid krijgt energie van het samenwerken met andere collega’s. “Als een collega spontaan naar mij toekomt en trots over een bepaalde gebeurtenis vertelt en wat hij of zij voor elkaar heeft gekregen, geeft dat mij voldoening.”

Video