x

Maak kennis met het bestuur

Hallo! Mijn naam is Lodewijk de Beukelaar, ik ben sinds een paar jaar voorzitter van de Raad van Bestuur. Na aardig wat omzwervingen langs verschillende ziekenhuizen ben ik helemaal thuis in het Groene Hart Ziekenhuis, een geweldig mooie organisatie en een fijne werkplek! Dan nog kort iets over mij privé: ik woon met mijn vriendin en onze jongste dochter heel tevreden in Vleuten. De oudste dochter is net het huis uit voor haar opleiding; ze heeft voor de zorg gekozen! Mijn tip voor jou is: bekijk het eens van een andere kant!

Ik ben Maikel van Oosterhout, ik ben reumatoloog en momenteel ben ik tijdelijk lid van de Raad van Bestuur. Kenmerkend voor ons ziekenhuis vind ik dat het een ziekenhuis is waar veel kan, zowel voor patiënten als voor medewerkers. Er is een platte structuur, collega’s van diverse afdelingen weten elkaar goed te vinden en spreken elkaar aan. Dit geldt uiteraard ook voor onze nieuwe collega’s. Dus zijn er dingen die je in positieve of negatieve zin opvallen? We horen het graag! Wat ik onze nieuwe collega’s verder wil meegeven is dat werken in de zorg onwijs mooi is. Het is werk dat vaak veel van je vraagt maar waarvoor je ook ontzettend veel terug krijgt. Ik wens je een goede inwerkperiode toe en blijf je ook daarna ontwikkelen, er is veel mogelijk in het GHZ qua scholing en doorgroeimogelijkheden!

Mijn naam is Janneke Schuuring en ik werk sinds december 2002 in het GHZ als neuroloog. Vanaf mijn sollicitatiegesprek viel op hoe vriendelijk iedereen met elkaar om ging en dat is al die jaren nooit veranderd. Ondanks dat ik een promotie met een oncologisch onderwerp afgerond heb is vanaf het begin van mijn tijd in Gouda cognitie in de volle breedte mijn aandachtsgebied geweest. In de loop der jaren zijn daar wel meer taken bijgekomen. Zo doe ik een poli in een instelling voor meervoudig gehandicapten. Daarnaast ben ik docent communicatie aan het LUMC voor specialisten in opleiding. Sinds 2023 ben ik ook voorzitter van de Vereniging Medische Staf en het co-bestuur.

Mijn tip om Gouda te leren kennen: het is ontzettend leuk om met een gids een stadwandeling te maken. Gouda is een stad met een rijke historie en veel verborgen plekken. Een groot aantal vrijwilligers begeleiden je graag op een wandeling door de stad.

Mijn naam is Annewieke van den Beld, ik werk met heel veel plezier als internist-endocrinoloog in het GHZ. Sinds juni 2023 ben ik daarnaast ook lid van het co-bestuur. Wanneer ik aan mijn eigen eerste kennismaking met het GHZ terugdenk, komt daar toch de ontspannen sfeer van mijn sollicitatiegesprek naar boven. En zo bleek het ook te zijn na mijn indiensttreding. Er hangt hier een prettige, laagdrempelige sfeer. Die laagdrempeligheid ervaar ik bij collega’s onderling, maar ook in het contact met patiënten. In mijn rol als voorzitter van de stuurgroep Patiëntenparticipatie zet ik mij, samen met de stuurgroep, o.a. in om alle artsen en verpleegkundigen met hun patiënten samen te laten beslissen over hun behandeling. Goed luisteren en elkaars inbreng meenemen, dat werkt op alle vlakken.


Like | 5

GHZ uitgelicht

Hoe zit het GHZ in elkaar?

GHZ uitgelicht

Veilig en gezond werken

Video