x

Veilig en gezond werken

Peter Labots is de arbo-coördinator van het GHZ. Een veilige en gezonde werkplek is de norm daar hebben we veel aandacht voor. Hierbij zijn tips om veilig en gezond te werken.

    1. Zorg voor een goede werk-privébalans. Zit je veel tijdens je werk? Dan is het belangrijk om naast je werk lekker te bewegen. Er zijn sportscholen waar het GHZ afspraken mee heeft. Hier kun je sporten met korting. Win-win! Als de sportschool niet helemaal jouw ding is, is wandelen ook een goede optie. Een wandeling na je werk of tijdens de lunch is effectief voor je mentale én fysieke gezondheid. Ken je de Ommetje app van de Hersenstichting al?
    2. Zorg voor een goed afgestelde werkplek. Je kan de instellingen van de werkplek controleren in een werkplekonderzoek. Een goed afgestelde stoel kan klachten aan bijvoorbeeld rug, nek, schouders en polsen voorkomen. Heb je toch beginnende klachten? Dan kan je gebruik maken van een consult bij de fysiotherapeuten van Rayer die ook met patiënten werken.
    3. Laat je goed voorlichten over het juiste gebruik van apparatuur, hulpmiddelen en stoffen waar je mee werkt. Iedere afdeling heeft protocollen waarin beschreven staat hoe je veilig werkt en ook je collega’s kunnen je hier meer over vertellen. Schroom niet om je vragen te stellen!
    4. In het GHZ hebben we vertrouwenspersonen met wie je contact op kunt nemen wanneer je te maken krijgt met ongewenste omgangsvormen. Op JIP stellen zij zich voor en vind je meer informatie.

 


Like | 5

GHZ uitgelicht

Maak kennis met het bestuur

GHZ uitgelicht

Met de fiets of de auto?

Video