Tips voor je eigen loopbaan­planning

Profileer jezelf online

Doe de quiz!

“Samen op zoek naar wat ik wilde.”

Tips voor LinkedIn

LinkedIn is een netwerk van professionals. Door een profiel aan te maken kun je contact leggen met collega’s, zakenrelaties en vakgenoten. Er zijn veel groepen op LinkedIn waar je je bij aan kunt sluiten. Op deze manier kun je LinkedIn gebruiken als een kennisnetwerk.

In Google verschijnt je LinkedIn-profiel vaak bovenaan. Netwerken is de beste manier om nu, of later, aan een nieuwe baan te komen. Een (goed ingevuld) profiel op LinkedIn kan je verder helpen. Maak dus een compleet LinkedIn-profiel aan. Voeg een (zakelijke) foto toe en vermeld alle opleidingen, werkgevers en wat je daar precies deed. Zo geef je een goed beeld van je expertise en je persoonlijkheid.

Wat kun je doen met LinkedIn?

Netwerk onderhouden: Je kunt elkaar berichten sturen, maar ook reageren op updates van anderen. Zo blijf je op de hoogte van ontwikkelingen binnen je vakgebied.

Nieuws vanuit het ziekenhuis kan makkelijk verspreid worden. Vanuit de bedrijfspagina van het GHZ worden regelmatig vacatures gedeeld. Door die verder te delen in jouw eigen netwerk is de kans groter dat we goede collega’s vinden, ook in functies die moeilijker te vervullen zijn.

Nieuwe contacten maken: LinkedIn is ontwikkeld om gebruik te maken van elkaars netwerk. Zo kun je ook nieuwe contacten maken.

Expertise: Door een goede samenvatting te plaatsen op je profiel, kun jij je expertise laten zien.

loopbaan-quiz

“Samen op zoek naar wat ik wilde.”

Na 9 jaar werkzaam te zijn geweest op het secretariaat en de poli van (plastische) chirurgie, miste Wendy Plokkaar (29 jaar) uitdaging in haar werk. Ze ging in gesprek met een HRM adviseur over een nieuwe stap, en juist haar werk sprak Wendy aan. Daarom begon ze met de opleiding Personeelsmanagement. Ook deed ze een snuffelstage op de afdeling HRM, en werkte een maand deels bij HRM en deels op de poli. Uiteindelijk besloot Wendy om definitief de overstap naar de afdeling HRM te maken, waar ze als medewerker HRM Servicedesk aan de slag gaat.  “Ik had nooit bedacht om een overstap binnen het GHZ te maken.

Bij HRM ga ik een hele andere kant van de organisatie zien. Wat ik zo leuk vind aan de afdeling HRM is dat het diverse takken heeft: personeelsadministratie, verzuim, vacatures. En daarnaast zijn er ook meer doorgroeimogelijkheden. Uiteindelijk wil ik HRM adviseur worden.”“De begeleiding die ik vanuit HRM kreeg was heel fijn, de gesprekken waren leuk. We gingen echt samen op zoek naar wat ik wilde. Ik werd echt getriggerd om iets nieuws te gaan doen.”

Ben jij, net als Wendy, toe aan een nieuwe uitdaging? Doe ook eens een snuffelstage bij een andere afdeling en ontdek zo wat wel of niet bij je past!

Terug naar boven
Video