Teamwork

Werken aan Fit! is met recht werken aan Teamwork. Zoeken naar samenwerkingen, zowel intern maar zeker ook met externe partijen in de regio. Denk aan huisartsen, fysiotherapeuten en verzekeraars. Vol ijver zetten zij zich in voor toekomstbestendige zorg voor onze patiënten.

Op de foto: Suzanne Verbeek (physician assistant) en Claire den Hoedt (internist), twee van de ambassadeurs van Fit!

FACTS

Fit! is inmiddels een begrip in het GHZ, maar 3 jaar geleden startte dit programma als de Juiste Zorg op de Juiste Plek.

 

Meer dan 100 Fit!-initiatieven zijn er in ons ziekenhuis. En die lijst groeit iedere dag!

 

6 Fit! koplopervakgroepen zijn samen verantwoordelijk voor de helft van alle initiatieven.

Het is onze ambitie om eind 2024 30% van de (chronische) zorg buiten het ziekenhuis te houden en 30% van de (chronische) zorg op een andere manier te leveren (bijvoorbeeld digitaal).

 

Dit ambitieuze streven van Fit! is ontstaan in de wachtkamer tijdens COVID.

 

De gemiddelde ligduur van coronapatiënten is dankzij Fit! 7,7 dagen korter geworden.

LEUK

Dankzij teleconsultatie is de drempel voor een huisarts om advies te vragen aan een medisch specialist in het GHZ vele malen kleiner geworden. Het kost de medisch specialist weinig tijd en de huisarts kan vlot verder met een behandeling. Win-win dus!

 

Met een heel enthousiaste stuurgroep, programmateam en werkgroep Netwerkzorg werken we hard aan Fit! Echt teamwork!

De samenwerking tussen Olivier, Cyanne en Jim (programmamanager, programmacoördinator en voorzitter stuurgroep Fit!). Deze drie hebben aan een half woord genoeg en vullen elkaar perfect aan!

 

De uitbreiding binnen Fit! met Anne Dijkstra als projectleider en Gonny Engels als managementondersteuning waardoor we de vakgroepen nog beter kunnen ondersteunen om de ideeën verder uit te werken.

🙂

OPVALLEND

Onze medische Fit!-ambassadeurs. Zij zorgen voor een mooi klankbord om de ideeën in de praktijk te toetsen en dragen de Fit!-gedachte in het ziekenhuis uit.

 

“Antwoorden van de medisch specialisten zijn snel. Mooie aanvulling met veel potentie” (Dies Teunissen, huisarts)

 

Als één van de Zinnige Zorg alliantieziekenhuizen werken we binnen Fit! nauw samen met onze grootste zorgverzekeraar VGZ. Voordelen hiervan zijn dat we het wiel niet opnieuw hoeven uit te vinden en we kunnen leren van anderen door Good Practices over en weer uit te wisselen.

COVID-19 heeft een grote invloed op Fit! gehad. Zorg moest ineens meer op afstand en de urgentie van de Fit!-gedachte werd veel groter. Door de pandemie zijn veel initiatieven daardoor versneld ingevoerd, zodat de zorg toegankelijk bleef.

 

De nieuwe focus van Fit! is de polikliniek van de toekomst. Doel hiervan is het leveren van tijd- en plaatsonafhankelijke consulten. Binnenkort meer hierover!

 

Video