Thema’s in beeld

Beelden zijn niet alleen leuk, het maakt het verhaal ook begrijpelijker. Dat zetten we dus graag in voor patiënten, maar ook voor collega’s. In deze rubriek staan vier voorbeelden op een rijtje die we hebben ontwikkeld voor diverse projecten binnen de strategische thema’s.

Animatie Samen Beslissen

Praatplaat FIT!

Introductievideo Zorginnovatie & eHealth

Samen maken we onze zorg beter

Animatie Samen Beslissen

In het GHZ vinden we het belangrijk dat beslissingen over een behandeling altijd sámen met de patiënt en zijn naasten genomen worden. Voor een aandoening bestaan vaak meerdere behandelingen. Elke behandeling heeft voordelen en nadelen. Wat de beste behandeling is, verschilt per persoon. Het hangt af van bijvoorbeeld de leefstijl of wensen van de patiënt.

Om Samen Beslissen te bevorderen, is een animatiefilm gemaakt. Deze zal de komende weken te zien zijn op de website, sociale media en de tv-schermen van de wachtkamers. Beslis jij al samen?


Like | 15

Praatplaat FIT!

Toekomstbestendige zorg voor iedereen, daar wordt hard aan gewerkt binnen Fit!. In het GHZ zijn meer dan 100 initiatieven die onder Fit! vallen. Kleine, simpele veranderingen en grote, complexe veranderingen. Die allemaal te maken hebben met zorgvernieuwing en zorgverandering. Wat dat dan concreet inhoudt? Om al die initiatieven letterlijk in beeld te brengen is de Fit! Praatplaat ontwikkeld. Beeldbellen, de WatchPAT, opleiding kleine verrichtingen voor huisartsen, teleconsultatie… allemaal voorbeelden die je hierop terugziet. En er komen nog dagelijks initiatieven bij. Mooi toch! Werk jij aan een initiatief dat misschien ook wel onder Fit! valt? Laat het weten via [email protected].


Like | 7

Introductievideo Zorginnovatie & eHealth

Tijdens de introductiebijeenkomst voor nieuwe medewerkers komen allerlei onderwerpen aan bod. De medewerkers maken kennis met de organisatie en krijgen informatie over de strategische thema’s. Om hen alvast voor te bereiden op de ontwikkelingen op het gebied van Zorginnovatie & eHealth namen we een filmpje op met CMIO* Maikel van Oosterhout en CNIO* Lennart Krijgsman. Zij vertellen wat het verschil is tussen ‘zorginnovatie’ en ‘eHealth’, schetsen een digitaal toekomstbeeld en vertellen wat dit thema zo leuk maakt.

Bekijk het filmpje hier.

* CMIO: Chief Medical Information Officer, CNIO: Chief Nursing Information Officer


Like | 15

Samen maken we onze zorg beter

Door de patiënt nóg meer te betrekken en echt als partner te zien, geven we hem invloed op beslissingen rondom zijn eigen behandeling en gezondheid. Naast deze regiefunctie, zetten we de ervaringen van onze patiënten ook in voor zorgverbetering. We nemen hun wensen en behoeften mee in alle beleidsontwikkeling en uitvoerende werkzaamheden. We vragen hen om te laten weten als er iets bijzonders opvalt in ons ziekenhuis en het aan te geven wanneer men niet goed begrijpt waarom bepaalde dingen gebeuren.

Alle verbeterideeën die wij ontvangen verzamelen we per afdeling. Het team van verpleegkundigen, artsen en andere zorgverleners bespreekt samen op welke manier wij deze ideeën kunnen gebruiken en uitvoeren. Zo zijn alle medewerkers in ons ziekenhuis zorgverlener én zorgverbeteraar.

Bekijk hier de animatie van Patient als Partner.


Like | 6

Video