Thema’s in
Beeld

Fit! in het GHZ 

“Wat denkt u dat ik heb?”

Nieuwe animatie Route ‘31

Fit! in het GHZ

Om onze medisch specialistische zorg toegankelijk te houden in de toekomst werken we dagelijks aan vele initiatieven die hieraan bijdragen. Op de Fit! lijst staan meer dan 100 van die initiatieven, van heel klein tot heel groot, om de juiste zorg op de juiste plek te krijgen. Bekijk op deze factsheet wat er al gerealiseerd is, waar we nu staan en waar onze focus voor de toekomst ligt.

Like | 2

“Wat denkt u dat ik heb?”

Wanneer patiënten worden opgenomen, krijgen zij diverse onderzoeken of behandelingen. Het is belangrijk dat zij hierbij alle benodigde informatie krijgen en vragen stellen wanneer iets niet duidelijk is. Alleen op die manier kunnen we samen beslissen over het zorgtraject.

Emma Kampman: “Op de AOA, maar bijvoorbeeld ook bij chirurgie en cardiologie, zagen we dat mensen het moeilijk vinden om alle vragen paraat te hebben zodra de artsen langskomen. Het is spannend, er wordt veel informatie gegeven en mensen worden een beetje verrast door het aantal artsen die naast het bed staat. Hierdoor krijgen wij als verpleegkundigen vaak achteraf nog aanvullende vragen, waarop we niet altijd antwoord kunnen geven.”

Met de flyer kan men zich beter voorbereiden op de visite. “De patiënt schrijft vooraf op wat voor hem (en zijn naasten) belangrijk is en wat hij allemaal wil weten. Dit kan al met hele eenvoudige vragen, zoals “Wat gaat er vandaag gebeuren?”, “Wat mag ik eten?” en “Wanneer mag ik weer naar huis?”. Door het gesprek goed te voeren is zowel de arts, als de patiënt beter geïnformeerd en dus iedereen meer tevreden.”


Like | 7

Nieuwe animatie Route ‘31

Hoe onze zorg en ons ziekenhuis er in 2031 precies uit zien, weten nog niet, maar dat het anders zal zijn staat vast. Samen met alle afdelingen, vakgroepen, regiopartners en patiënten zijn we op zoek naar antwoorden op vragen als; Hoe gaan we om met de stijgende en veranderende zorgvraag, de toenemende complexiteit van de zorg en de krapte op de arbeidsmarkt? En hoe zorgen we dat we samen met onze partners, de zorgprocessen slimmer en beter organiseren, zodat kwalitatief goede zorg ook in de toekomst betaalbaar en beschikbaar blijft? Bekijk de nieuwste animatie over de gezette stappen en wat nog komen gaat.


Like | 10

Video