x

Even kennismaken: Niels Deenen

Per 1 oktober hebben wij een nieuwe Dermatoloog in dienst: Niels Deenen. Na zijn studie heeft hij een jaar gewerkt op de afdeling dermatologie in het Vlietland ziekenhuis en volgde daarna de opleiding tot dermatoloog in het VUmc en later het Erasmus MC. Hij heeft als aandachtsgebieden cosmetische dermatologie, dermatochirurgie en inflammatoire dermatologie. Daarnaast is hij sinds 3 jaar lid van PR-commissie van de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie.

1. Waarom ben je precies Dermatoloog geworden?
Er is veel variatie in het werk. Ik zie patiënten van alle leeftijden en doe behalve spreekuur ook operatieve behandelingen. Die afwisseling zorgt ervoor dat het werk uitdagend blijft. Het is ook leuk dat je tijdens het spreekuur nauw samenwerkt met een doktersassistente. Die ondersteuning is erg belangrijk en het is leuk om als een team samen te werken. Verder vind ik het fijn dat ik tijdens het eerste bezoek vaak al een diagnose kan stellen en kan beginnen met de behandeling.

2. Wat doe je precies binnen het GHZ?
Algemeen spreekuur, verrichtingen en cosmetiek (botox en fillers).

3. Wat voor patiënten behandel jij als dermatoloog?
Ik zie veel verschillende patiënten tijdens het spreekuur met klachten zoals eczeem, psoriasis, allergieën, jeuk, moedervlekken, huidkanker en problemen aan de nagels. Ik onderzoek de patiënt en bepaal daarna welke medicatie of crème iemand krijgt, of welke specifieke behandeling nodig is.

4. We kunnen ons voorstellen dat veel mensen zich schamen voor bultjes, vlekjes en andere huidproblemen alvorens ze bij jou komen?
Dat klopt, de psychische belasting van huidziekten is er hoog. Het heeft in bepaalde gevallen zelfs meer invloed op de kwaliteit van leven dan sommige chronische ziekten zoals hoge bloeddruk of suikerziekte. Denk dan bijvoorbeeld aan hidradenitis (ontstekingen in oksels en liezen) of eczeem.

5. Worden er bij jullie op de poli dermatologie ook botoxbehandelingen gedaan?
Ja, sinds kort bieden we dat ook aan. We behandelen o.a. voorhoofdsrimpels, kraaienpootjes en fronsrimpels. De Botox behandeling kan ook onder de oksel worden toegepast om overmatig transpireren tegen te gaan.

6. Wat vind je het leukste aan je vak?
Wat ik het leukste vind aan mijn functie als dermatoloog is de afwisseling en de interactie met mensen. Het geeft mij veel voldoening een patiënt met een glimlach de spreekkamer uit te zien gaan. Dit hoeft niet altijd in te houden dat je ze hebt genezen, soms is een luisterend oor ook genoeg. Het persoonlijke contact geeft mij veel plezier.


Like | 9

Video