x

MID

In de coronaperiode ging, vanzelfsprekend, veel aandacht uit de naar verpleegafdelingen.  Maar in het ziekenhuis waren natuurlijk veel meer afdelingen betrokken bij de zorg voor deze patiënten. Denk aan HRM, Communicatie, Technische Dienst en ook de Medisch Instrumentele Dienst (MID).

Wessel Nusselder: “Bij de MID onderhouden en repareren we alle medische apparatuur, van oorthermometer tot MRI. Dat zijn ongeveer 4000 apparaten. We adviseren de afdelingen bij aanschaf en ondersteunen in het gebruik.”

“Mijn aandachtsgebieden zijn onder andere patiëntbewaking en beademingsapparatuur, dus het was een extra drukke periode. Zo hebben we in maart in ongelooflijk korte tijd een corona-IC ingericht op de verkoever en later weer verhuisd naar de D4. Het was een uitdaging om de juiste apparatuur beschikbaar te krijgen, te installeren en de verschillende typen beademingsapparaten vervolgens aan de patiëntbewaking te koppelen. Alles wat ik hiervan in korte tijd heb geleerd, is erg waardevol en neem ik mee. Mede dankzij intensief overleg met collega’s van OK en IC is deze ‘operatie’ gelukt. Daar kunnen we trots op zijn!”


Like | 23

Video