x

Hello Goodbye

In Hello Goodbye ontmoeten we een nieuwe collega
en nemen we afscheid van een oud-collega.

Hello

Na een uitstap van drie jaar naar de ouderenzorg begon zijn passie voor de dynamische ziekenhuiswereld toch weer te kriebelen. Toen de functie ‘Hoofd Eten & Drinken’ voorbij kwam reageerde Matthijs den Braber dan ook direct! Hij begon zijn werk bij het GHZ als incognito patiënt: “Om het ziekenhuis goed te leren kennen, heb ik een nachtje in het GHZ geslapen. Behalve de teamleider Longgeneeskunde en mijn leidinggevende wist niemand hier iets van, waardoor ik een goed en eerlijk beeld kreeg van de verschillende diensten. Ik heb mijn verblijf als heel positief ervaren, de verpleging en roomassistants waren uiterst correct en vriendelijk. De kamer en badkamer waren schoon en het eten smaakvol.”

Zijn ambitie is om de dienst Eten & Drinken nog meer op de kaart te zetten en daar waar mogelijk te verbeteren. “Dat zowel patiënt als medewerker een gastvrij, gezond en smaakvol verblijf beleeft. Daar ga ik harder van lopen.”

Goodbye

Met een lach op zijn gezicht en zijn schilderij onder de arm neemt Dick Eric afscheid van het GHZ. Als geestelijk verzorger had Dick Eric contact met patiënten over onderwerpen die voor hen van betekenis zijn. Wat baart hen zorgen en wat ondersteunt hen? Die gesprekken gaat hij het meest missen uit zijn tijd bij het GHZ. Ook de herdenkingen in het GHZ voor nabestaanden van overleden patiënten heeft een bijzonder plekje in zijn hart. “Dat zijn de ontmoetingen die ertoe doen, waarbij je stil staat bij het verdriet en er echt aandacht is voor de persoon die wordt gemist.”

Dick Eric zal zich niet snel vervelen want hij gaat nu meer werken in de eerstelijns palliatieve zorg, blijft werken in een verpleeghuis en is hiernaast actief in de handel en restauratie van schilderijen van rond 1900.

Like | 8

Video