x

Eric Hallensleben neemt afscheid van het GHZ

Op 17 juli neemt Eric Hallensleben afscheid van het GHZ. Maar liefst 25 jaar heeft Eric bij ons gewerkt als gynaecoloog, voorzitter van InZwang en bestuurslid bij het Medisch Specialistisch bedrijf (MSB). Een bezige bij dus.

‘Goede samenwerking’, dat is één van de speerpunten van Eric. Nog voordat de integrale geboortezorg ingevoerd werd, zag hij hoe belangrijk het is dat gynaecologen en verloskundigen goed samenwerken. “In 1996 heb ik het initiatief genomen bij het eerste Verloskundig Samenwerkings Verband (VSV). Dat was ‘InZwang’. Het bijzondere van deze VSV is dat we vergaderen via het sociocratisch model. Zo hebben alle partijen (groot of klein) evenveel invloed. Dit geeft draagvlak bij besluiten. Ik ben trots op deze samenwerking. En ook op de oprichting van de Federatie van VSV’s waarbij in 2018 nog 2 leden waren. Inmiddels zijn 80% van de VSV’s lid. Na mijn pensioen blijf ik wel nog aan de slag bij de Federatie.”

Wat hij het meest gaat missen? “Mijn patiëntencontacten! Dat blijft toch het mooiste. En het bestuur en staf van het MSB én natuurlijk onze vakgroep. We hebben echt een goede afdeling. Ik heb hier altijd met veel plezier, in verschillende functies, gewerkt. Maar ik heb een goede opvolgster in Kinge Bergsma en laat iedereen dus in goede handen achter. Het GHZ is een heel erg prettig en goed ziekenhuis waarin erg goed wordt samengewerkt. Wees daar heel zuinig op!”


Like | 27

Video