x

Onlosmakelijk verbonden

Patiënt als Partner en de stichting Vrienden van het GHZ zijn al jaren onlosmakelijk met elkaar verbonden. Veel van de verbeterpunten die uit de kaartjes volgen, kunnen samen met de Vrienden gerealiseerd worden. Monique Bijl en Evelien Kenbeek verzorgen dit namens de Vriendenstichting.

“We realiseren per jaar ongeveer 30 projecten die het verblijf in het ziekenhuis voor patiënten en hun familie nét een beetje aangenamer maken. De aanvragen voor deze projecten komen heel vaak bij ons binnen via de PaP-coaches. Zij zien en bespreken dagelijks de zaken die we in het ziekenhuis kunnen verbeteren voor de patiënten. Denk bijvoorbeeld aan de handmassages, de speeltoestellen, Freekknuffels, familiekamers, stiltecentrum, wolkenplafonds, de omgekeerde visitekamer en het nog ‘lopende’ KWIEK beweegpad. Met deze projecten geven we met zijn allen oprecht aandacht aan de mens achter de patiënt. Dat verdient men” , legt Monique Bijl uit.
“Mocht je nu vandaag of morgen zo’n mooi verbeterpunt zien? Laat het mij dan weten”, vult Evelien Kenbeek enthousiast aan. “Samen bekijken we wat er mogelijk is, zodat er hopelijk weer een wens vervuld kan worden en we het ziekenhuis nóg een beetje fijner kunnen maken voor de patiënten.”

Like | 4

Video